Skip to main content

Området

Området, som Plushusene etableres på, er beliggende tæt på Lisbjerg bymidte – ca. 9 km fra Aarhus centrum. Lisbjerg udvikles løbende, som del af Aarhus Kommunes udviklingsplan for området.

Se boligplaner, priser, indflytningsdatoer m.v.

Lisbjerg  – fra landsby til urban og mangfoldig by

 

Aarhus Kommune har store planer med Lisbjerg, som ligger 9 km uden for Århus. Her er letbane, supercykelsti og motorvej direkte til byen. Der vil komme til at bo rigtig mange nye tilflyttere, og der bliver tusindvis af arbejdspladser.

Udviklingsplan for området

Tæt på

by

skole, pasningstilbud

uddannelsestilbud

letbane

 cykelsti

 natur

 fritidstilbud som f.eks. boldbaner og padel-center

Skole, daginstitution og uddannelsestilbud

 

Lisbjergskolen og pasningstilbud ligger kun 200 m fra Plushusene.

Skolen, som er fra 2007, har pt ca. 400 elever men meget mere plads, da den blev bygget med henblik på fremtidige behov. Er I nytilflyttere, vil skolen altid stille plads til rådighed for dit barn.

Sådan fortæller forælder i Plushusene:
“Min søn er skiftet til Lisbjergskolen, efter vi flyttede i Plushusene. Det er ikke helt let at starte på ny i en 7. klasse, men han har fået en flot modtagelse. Skolen er megafed og innovativ, og lærerne virker meget engagerede. Skolen har f.eks. en genial madordning, hvor klassen spiser sammen med deres klasselærer til frokost”.

Lisbjergskolen opfordrer til , at man ringer til dem og aftaler en tid, hvor man kan komme forbi til en snak og en rundvisning.

Kontakt skolen
Læs om dagtilbud

Trafikal infrastruktur

 

Fra letbanen 400 m fra Plushusene nås Aarhus midtby på mindre end et kvarter. På cykel er der ca. 9 km til midtbyen ad supercykelsti. Både letbane og cykelsti går forbi mange arbejdspladser i Aarhus Nord, videre forbi Universitetet og de øvrige uddannelsesinstitutioner for at ende ved Aarhus Ø og hovedbanegården.

Fra Lisbjerg er der endvidere direkte adgang til motorvejsnettet.

Naturskønne omgivelser

 

Lisbjerg ligger højt og falder fra det høje bakkelandskab ned mod det øvrige Aarhus. Indrammet af marker, levende hegn og skov tilbyder de mange landskabsrum smukke udsigter over Aarhusbugten.

 

Tæt på Plushusene ligger Lisbjerg Skov. Her er udover vandreture mulighed for mange aktiviteter bl.a. i det store område med shelters, bålplads, udsigtstårn og naturlegeplads , hvor der kan rutsches, klatres og svæves.

Aarhus by

 

Aarhus er en universitetsby og har Danmarks yngste befolkning. Det er også en af landets ældste byer. Det gør Aarhus til en speciel blanding af ung energi og en rig historie.

Der er masser af ting at gøre og se i Aarhus midtby og alt er inden for kort afstand.

Omgivet af blåt og grønt

 

Aarhus er omringet af bøgeskove, og der er altid hav eller natur i gåafstand. I byens centrum findes der flere parker og grønne åndehuller bl.a. Væksthusene i Botanisk Have, Marselisborg Mindepark, Universitetsparken og Rådhusparken for blot af nævne nogle af byens grønne pusterum. Der er let adgang til cykelstier, løbestier, udendørs træningscentre og selv vandsport tæt på centrum.