fbpx Skip to main content

Nyt fra Plushusene

Se nyhedsarkiv

Pressemeddelelse

03.10.2023

Første spadestik i Ølstykke

Den 2. oktober blev spaden stukket i jorden, som startskud til byggeriet af Plushusenes bofællesskab. Den næste tid arbejdes på at hele den store grund blive gjort klar til byggeriet.

Plushusene er Danmarks største bofællesskabskoncept. Det moderne bofællesskab giver plads til både fællesskab og frihed til at trække sig tilbage. Med attraktive fællesfaciliteter inde som ude, er der skabt mange samlingssteder med henblik på at mødes og skabe/dyrke sociale relationer på tværs af generationer.

Borgmester i  Egedal Kommune, Vicky Holst Rasmussen, udtaler i forbindelse med byggestarten:
”Grunden midt i Ølstykke har været hjemsted for Toftehøjskolen indtil 2020, og dermed et sted med liv og udvikling for mange skolebørn. Efter skolen, som en del af det store skoleprojekt i Egedal, lukkede, kunne vi give ukrainske flygtninge mulighed for at få et fredeligt tag over hovedet, indtil de kunne komme videre i livet. Det giver så god mening for mig, at der netop her etableres et nyt sted, som danner bro på tværs af generationer, og bliver et sted, hvor man følger med i hinandens liv, og støtter op om fællesskabet. Jeg glæder mig til at følge med i projektet.” 

I bofællesskabet etableres 211 lejeboliger og fælleshus. Kvarteret kommer til at bestå af rækkehuse i 1 og 2 plan samt lejligheder i etageejendomme med elevator, som etableres i klynger rundt om grønne leverum og med p-plads ved rækkehusene samt fordelt på mindre fællesarealer rundt om i bebyggelsen. Centralt etableres et ”Byens rum”. Boligerne varierer i størrelse og imødekommer dermed mange forskellige behov. Dansk Boligbyg A/S er totalentreprenør på projektet, som er tegnet af Sweco Architects, mens SLA landskabsarkitekter har arbejdet på uderummene.

Adm. Dir. i Dansk Boligbyg, Anton Nørgaard, udtalte på dagen:
Selvom vi i dag fejrer første spadestik, er vi allerede godt i gang med byggemodning og fundering i den sydlige del af grunden, samtidig med at nedrivning foregår parallelt i nordgående retning forud for byggemodningen. Husene vil  blive rejst i flere etaper fra syd mod Nord.

Byggeriet planlægges bæredygtighedscertificeret på DGNB Guld-niveau, hvilket kræver omtanke både i forhold til byggeriet og driften heraf. Et tiltag er, at vi søger at genanvende så meget som muligt i bygge- og nedrivningsprocessen. Konkret vil dele som tegl fra tage og ren beton fra skolen blive knust på stedet og indbygget i det fremtidige projekt. Vi gør en dyd ud af at orientere naboerne, og håber at vi kan gennemføre processen med så få gener som muligt, selvom vi ved, at det er en svær øvelse, da en bygge- og nedrivningsproces ofte er både støjende og støvende. Vi forventer at aflevere første etape til efteråret næste år og sidste etape til efteråret 2025.”

Plushusene får en placering lige overfor Ølstykke Bypark med sø og naturlegeplads. De nye boligveje er blevet navngivet Vandkalven, Vårfluen og Skøjteløberen. Her kommer beboerne til at nyde godt af den centrale beliggenhed i Ølstykke by tæt på offentlig transport med stationen kun 10 min. til fods væk, indkøbsmuligheder, skole og dagtilbud, fritidsfaciliteter i form af svømmehal, boldbaner, golf og rideklub og mange muligheder for naturoplevelser lige uden for døren og i kort afstand til f.eks. Roskilde Fjord, fuglereservatet ved Gundsø Magle og Buresø.

Administrerende direktør i Plushusene, Martin Kring, udtaler:
”Vi ser frem til at skabe et nyt hjem for 450-500 mennesker. Et bofællesskab, hvor vi bruger erfaringerne fra vores 6 åbne bofællesskaber. Vi har i  Plushusene teamet og med vores samarbejdspartnere et rigtig godt fundament til at skabe et velfungerende og aktivt boligmiljø, hvor de sociale relationer opbygges med hjælp fra vores fællesskabskoordinerende vært på stedet, og hvor beboerinitiativer kan hjælpes på vej og blomstre. Vi kan se, at boligerne i Plushusene og boformen er rigtig god for mange mennesker, som får ekstra glæde og indhold i hverdagen i fællesskab med deresnaboer.

Vi glæder os til at komme til Ølstykke, som opfylder vores ønske om at komme tæt på den infrastruktur, som gør hverdagen lettere, og vi glæder os til et godt samarbejde med alle involverede parter. Vi forventer, at de første beboere kan flytte ind i Plushusene i efteråret 2024.”

  

Billede: Spaderne blev stukket i jorden af: Martin Kring, Adm. dir. i Plushusene tv, Erhvervs- og Bydirektør i Egedal Kommune, Ellen Hvidt Thelle i midten, Adm. dir. i Dansk Boligbyg Anton Nørgaard th.

Fakta om Plushusene i Ølstykke

Bygherre: Plushusene. Bag Plushusene står M+Invest og NREP.
Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S
Arkitekt/landskab: Sweco /SLA
Byggeperiode: De første beboere forventes at flytte ind til efteråret 2024. Hele byggeriet forventes færdigt i efteråret 2025.
Etageareal: Ca. 18.925 kvm, 211 boliger og fælleshus

Pressekontakt:

Dorthe Paradowski, Marketing Manager i Plushusene
23984162dp@plushusene.dk

Om os