Nyt om Plushusene

Pressemeddelelse

27.05.2020:
Plushusene kommer til Lisbjerg

Plushusene har indgået købsaftale med Aarhus Kommune om en ca. 32.000 kvm stor grund i Lisbjerg ved Aarhus. Med en beliggenhed tæt på letbanen, tæt på byen, tæt på skole, tæt på indkøb og tæt på natur passer den rigtig godt i Plushusenes koncept.

Bebyggelsen kommer til at indeholde ca. 226 lejeboliger fordelt på rækkehuse, punkthuse og generationshuse i 2-3 plan. Boligerne varierer i størrelse fra ca. 60 til ca. 109 kvm og er designet til et mix af aktive voksne 55+ og børnefamilier. Generationshusene er tegnet med henblik på at huse en families ældre generation i stueboligen, mens børn og børnebørn bor ovenpå. Boligerne er alle indrettet med køkken, vaskesøjle m.v. og har separat indgang, så der er mulighed for at bo tæt og nyde godt af hinandens samvær og hjælp, men samtidig at kunne gå hver til sit.

Centralt i bebyggelsen ligger fælleshuset med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, boldspilsrum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum med opholdszoner, nyttehave og legeplads.

Adm. direktør i Plushusene, Martin Kring, udtaler:

Vi er rigtig glade for at kunne etablere et Plushusene bofællesskab i Lisbjerg, som bliver det første site i Jylland. Vores mål er at skabe et tæt naboskab på tværs af generationer med gode sociale relationer og øget livskvalitet til følge. Vi kommer til at have mange aktiviteter på stedet, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært. Som beboer vil man have alle muligheder for en aktiv hverdag med bæredygtige tiltag. Et hjem, som man ikke kan se sig selv flytte fra igen.

 

Lokalplanarbejdet starter op nu. Byggestart forventes i sommeren 2021.

 

Fælleshuset er det absolutte sociale samlingspunkt

Pressemeddelelse

6.02.2020:

Plushusene kommer til Nordsjælland

Plushusene er fremtidens bæredygtige bofællesskabskoncept, hvor børnefamilier og aktive voksne 55+ bor til leje hver for sig i moderne, vedligeholdelsesfrit rækkehus eller lejlighed med fri adgang til et stort fælleshus og fælles udearealer. Mens det første Plushusene bofællesskab opføres i Hedehusene i Høje Taastrup med indflytning fra efteråret 2020, startes nu op på opførelsen af det næste område. Det bliver i Nivå i Nordsjælland.

CEO i Plushusene, Martin Kring, udtaler:

Vi oplever stor interesse for vores koncept og glæder os over at kunne komme i gang med endnu et site. Vores bofællesskaber etableres tæt på de større byer, og der skal desuden være gode muligheder for daglig kontakt med naturen. Samtidig skal det være tæt på indkøb, skole og med let adgang til offentlig transport. Disse parametre er alle opfyldt ved området i Nivå.

Bofællesskabet Plushusene etableres mellem Nivå bymidte, Lergravssøerne og Nivå Havn. Stationen, hvorfra kan man komme til København på godt en halv time, ligger blot et par hundrede meter væk. Kort fra bebyggelsen ligger også indkøbsmuligheder, skole, daginstitutioner og idrætsfaciliteter.

Plushusene-bebyggelsen kommer til at bestå af 148 boliger fordelt på rækkehuse i to etager på 109 kvm, punkthuse i hhv. 3 og 4 etager med boliger på mellem 76 og 91 kvm og generationshuse i tre etager med en mindre bolig i stueplan og en 2-plans familiebolig på 1. og 2. sal.
Dertil kommer et fælleshus med spisesal, hyggelounge, børnehule, boldspilsrum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne kiler med opholdszoner, nyttehave og legeplads. For fællesarealerne inde som ude gælder det, at de indrettes med fokus på at skabe møder på tværs af beboerne.

CEO i Plushusene, Martin Kring, udtaler:

Vores mål er at skabe et tæt naboskab på tværs af generationer med gode sociale relationer og øget livskvalitet til følge. Vi kommer til at have mange aktiviteter på stedet, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært, som har sin daglige gang på stedet. Aktiviteterne målrettes beboernes ønsker og interesser og bidrager til, at beboerne oplever at høre til i fællesskabet. De føler sig trygge og kan få et pusterum fra hverdagens mange praktiske gøremål eller hjælp hertil.  En vigtig aktivitet er fællesspisningen 4-5 gange om ugen. Derudover dannes klubber som f.eks. løbeklub, kortklub og vinklub.

Som del af konceptet er der udover en vært også vicevært på stedet og mulighed for tilkøb af service som for eksempel rengøring.

For at komme i betragtning til en bolig i Plushusene, skal man som det første deltage i informationsmøde. Har man fortsat interesse i en bolig, åbnes der op for at udfylde en motiveret ansøgning med spørgsmål til husholdningen og husholdningens interesser. Der er altså ikke en først-til-mølle venteliste, men en proces der skal sikre, at bofællesskabet også på sigt bliver aktivt og velfungerende.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i efteråret 2021.

 

Illustration: SLA Arkitekter


19.12.2019:

Plushusene melder sig ind i Folkebevægelsen mod Ensomhed

Stadigt flere danskere oplever, at deres sociale behov ikke opfyldes med forringet livskvalitet eller sågar sygdom til følge. Folkebevægelsen mod Ensomhed estimerer ud fra regionale sundhedsprofiler, at ca. 350.000 danskere over 16 år ofte føler sig ensomme.  Et af målene for bofællesskabskonceptet Plushusene er, at beboerne skal føle, at deres livskvalitet er forbedret efter et år i bofællesskabet. Det nye samarbejde og netværk skal fremme og forbedre tiltag, der styrker de sociale relationer og bekæmper ensomhed.

Majken Lundberg, koordinator i Folkebevægelsen mod Ensomhed, udtaler:

Over 80 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er gået med os i kampen mod ensomhed. Det er med stor fornøjelse, at vi byder Plushusene, som den første private boligudvikler, velkommen i Folkebevægelsen mod Ensomhed.

CEO i Plushusene, Martin Kring, udtaler:

Det er et helt naturligt skridt for os at blive medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, som gør noget ved et vigtigt samfundsmæssigt tema. Et af de bærende elementer i Plushusenes bofællesskaber er det tætte naboskab med øget livskvalitet og livsglæde til følge, og vi glæder os til at kunne skabe nye tiltag i samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed samt løbende forbedre vores produkt gennem den læring, som vi kan tage med fra det stærke netværk i Folkebevægelsen mod Ensomhed.  

Plushusene-konceptet er baseret på de bedste komponenter fra de traditionelle bofællesskaber i kombination med nutidens behov inden for co-living. Boliger, fællesfaciliteter og lokationer rettet mod et beboermix af børnefamilier og aktive voksne 55+-. Et af målene er, at beboerne skal føle, at deres livskvalitet er forbedret efter et år i bofællesskabet. Det skal ses i bred forstand – ved at have tid og mulighed til det der er vigtigt for den enkelte. Tryghed, gode relationer, bevægelse, frisk luft og at være tæt på den hjælpende hånd i hverdagen er nogle af målepunkterne. Hvert bofællesskab har en fasttilknyttet vært, som udvikler og organiserer aktiviteter, der matcher beboernes interesser.

Et af Folkebevægelsen mod Ensomheds initiativer er kampagnen ”Danmark spiser sammen”. At fællesspisning er samvær, hvor fællesskabet styrkes og nye skabes, er også helt i Plushusenes ånd.
CEO i Plushusene, Martin Kring, udtaler:

”I Plushusene er der fællesspisning på programmet 4-5 gange om ugen. Som frivilligt og brugerbetalt tilbud til beboerne. Her deles sund mad, historier, grin og af-og-til en køkkentjans med naboerne. Studier viser, at det gør godt for både krop og sjæl, da hjernen frigiver endorfiner, hvilket giver lykkefølelse. Beboerne i Plushusene  vil også have mulighed for at invitere gæster med. Det kunne være mennesker i nabolaget, som trænger til selskab.”

Om Plushusene

Plushusene, som er ejet af CASA Group og NREP, forventer at opføre mindst 10 større ejendomskomplekser i Danmark med i alt ca. 2000 boliger. Ejendommene vil fortrinsvis bestå af rækkehuse, lejligheder og attraktive fællesfaciliteter. De vil blive placeret i naturskønne omgivelser i udkanten af større byer og blive bygget af bæredygtige materialer og med fokus på beboerne. Det første site opføres i Hedehusene, hvor boligerne står klar fra efteråret 2020.

Læs om Folkebevægelsen mod Ensomhed

For yderligere information kontakt:

Dorthe Paradowski, Marketing Manager i Plushusene
23984162dp@plushusene.dk

Plushusene er en del af

Folkebevægelsen mod Ensomhed