fbpx Skip to main content

Om Plushusene

og om hvordan det er at bo i Plushusene

En beboertilfredshedsundersøgelse i efteråret 2023 viste,  at Plushusene er et trygt sted at bo, og samtidig stedet, hvor venskaber opstår

Bag om Plushusene

Plushusene er etableret i 2018 af NREP og M+ Invest, som er to af de største og mest succesfulde virksomheder inden for udvikling, opførelse og drift af ejendomme i Danmark. De to selskaber har med Plushusene skabt et unikt lejeboligkoncept, som bygger på de nyeste trends og behov inden for co-living.
Plushusene-konceptet er baseret på de bedste komponenter fra de traditionelle bofællesskaber i kombination med nutidens behov for at have sit eget private rum og individuelle præferencer.
Der forventes opført 10-12 større ejendomskomplekser i Danmark med i alt ca. 2000 boliger. Ejendommene vil fortrinsvis bestå af rækkehuse, lejligheder og attraktive fællesfaciliteter. De vil blive placeret i naturskønne omgivelser i udkanten af større byer med fokus på beboerne. Bebyggelserne bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standard på guld niveau.

Læs om processen for etablering af nye bofællesskaber

Om Plushusene-teamet

Plushusene Management-teamet har baggrund i service, salg, marketing, event/oplevelse, udlejning, ledelse, IT, økonomi, projektudvikling, administration og håndværk. Mens de administrative funktioner primært er samlet i Horsens, har vi  kolleger fordelt på de enkelte sites. Med tætte samarbejdspartnere og ikke mindst de nuværende beboere arbejder vi hver dag på at få konceptet til at leve og udvikles over tid.

Sådan siger beboere om livet i Plushusene

Før boede vi tættere på min arbejdsplads, men der er SÅ mange fordele for os som familie her. Nu kan vi bare åbne døren og få græs under tæerne. Min yngste løber rundt og leger med de andre børn fra morgen til aften, og min ældste oplever en ny frihed: Hun er tryg, da hun kender naboerne – hun ved, hvem der altid er hjemme, hvem der har hund, og hvem der også går til bussen om morgenen.

Det var helt magisk, første gang vi havde fællessang til fællesspisning. Først var der vist en del, som synes det var fjollet. Men så bredte sangen sig, og stemningen blev SÅ dejlig. Eller da vi lukkede vejen af til rulleskøjteløb. Det blev til alle mulige forskellige slags leg på hjul. En storesøster hjalp en lillebror med at lære at cykle – og pludselig kunne han selv. Det var et rørende øjeblik at se begges glæde og stolthed, som vi naboer rundt om straks bakkede op om med ros og kram. Både de ældre som var kommet med boller og saftevand eller bare for at kigge og os ”på hjul” havde en fantastisk dag.

Jeg har fået nye tætte relationer, som går med på mine ideer, og som jeg kan dele mine interesser med. Det bedste er da, når vi smitter hinanden med positivt engagement. Min egen mor, som ikke bor lige i nærheden, siger, at hun kan mærke på mig, at det sociale liv her er rigtigt for os. Faktisk siger hun, at det er den bedste beslutning, jeg har taget overhovedet. Det har hun nok ret i. Vi har fået den hjemlige og trygge base, som jeg længe har drømt om at give mine børn som opvækstmiljø i deres barndom.

 

Michelle Korsspang
Beboer i Plushusene, Tårnby

Vi var blevet trætte af at passe hus og have og bruge alle pengene på renovering. Da børnene var flyttet hjemmefra, kiggede vi efter noget andet. Nu har vi en moderne lejebolig, som opfylder alle vores behov, og som er enormt let at rengøre, og vi har tid til at rejse.

Jeg har en stor familie og et stort netværk, som nu bare er blevet endnu større. Jeg fortæller tit om, hvad det vil sige at bo her, da en del tænker på det som et 70´er kollektiv, og spørger om vi er hippier. Når jeg har fortalt om livet her, så synes næsten alle, at det lyder fantastisk. Og det er det også. Jeg har lyst til at være i fælleshuset og dele mine mange interesser med andre. Både i forbindelse med madlavning, strikkeklub og i fitness. Her er et super sammenhold, vi hjælper hinanden på kryds og tværs, og jeg har fået så mange gode relationer her. Det nyder jeg hver dag. Og når jeg ikke gider være social mere – så er jeg hjemme på 2 min. At bo her er sjovere og federe, end hvad vi overhovedet havde forventet.

 

Tanja Steffens
Beboer i Plushusene i Hedehusene

Jeg boede i Jylland men ville gerne flytte tættere på min datter i København. Det betød så også, at mit øvrige netværk ville komme længere væk, og jeg ledte derfor i flere år efter et sted, hvor folk vil hjælpe hinanden. Det gør vi her. Jeg nyder, at vi spiser sammen af og til, og spontant tager kaffe med over i orangeriet og får en snak. Det er ting i hverdagen, som er vigtige for mig, men hvor jeg også har mulighed for at trække mig tilbage til mit eget hjem, når jeg helst vil det.

At valget faldt på Plushusene var også på grund af den blandede alderssammensætning. Det giver bedst mening og glæde for mig.

 

Martha Guldberg
Beboer i Plushusene i Tårnby

Jeg havde ikke selv tænkt på at flytte i bofællesskab, men det stod helt klart for mig, at det var det rigtige, da jeg hørte om livet i Plushusene. Og det er det helt rigtige. Både for mig og mine 2 børn. Der er aldrig helt lukket og slukket men altid liv og en eller anden form for bevægelse. Det er små ting, som giver en helt særlig stemning. Det kan være, når jeg går ned med skrald om aftenen – så er der nogen, der går tur med hunden eller måske lige er vendt hjem. Andre gange hilser man lige på vagten, som tjekker fælleshuset. Nogle gange er der bare en puslen fra hjemmene, hvor naboerne ordner det sidste. Det er trygt og hyggeligt.

Jeg deltager hele tiden i noget, og børnene vil også gerne med til f.eks. fællesspisning og fastelavnsfest. De kender jo folk, og alle siger hej. Det synes de er hyggeligt. Man får hurtigt et stærkt tilhørsforhold. Jeg kan godt finde på at kigge over i køkkenet i fælleshuset, når jeg kommer hjem fra arbejde. Også selv om jeg ikke skal spise med eller lave mad men bare for lige at sige hej og se, hvem der er i gang derovre. Nogle gange bliver jeg 5 min. Andre gange falder jeg i snak og bliver meget længere. Jeg deltager i noget med naboer hele tiden. Både planlagt og spontant. Boformen gør blandt andet, at alle har mulighed for at få dækket deres individuelle sociale behov. Det kan jeg rigtig godt lide

Min underbo og jeg har haft lange gode snakke over et glas vin en lun aften. Sidst nåede jeg ikke op med tasken, før jeg skulle i seng. Hun er den ældre generation og har mange historier fra sit liv. Det kan altså noget. Det tanker mig op at høre om et menneskes baggrund, og det er dejligt at bo på tværs af generationer. Og så ved de ældre jo også alt om, hvad jeg skal putte i saucen, hvis den skal smage af noget.

 

Wendy Åstrøm
Beboer i Plushusene i Hedehusene

Her bor så mange søde og spændende mennesker. Jeg nyder at prøve nye retter fra andre madkulturer til fællesspisning og øver dansk i ”Tal dansk”-caféen med de beboere, som ønsker at forbedre det danske. Jeg er også med i bogklubben og i Repair Caféen, hvor vi hjælper med at reparere ting, sy, fikse alt fra lamper over cykler til legetøj og forlænge levetiden eller finde på nye anvendelser. Jeg kreerer blandt andet nye bluser og syr sengetæpper af smukke, gamle duge. Det er de unge også blevet helt vilde med. Det er ret sjovt.

Jeg bor i en 2-værelses lejlighed og hører af og til, at folk synes en 2- værelses virker for lille. Så inviterer jeg nogle gange indenfor til et kig. Jeg flyttede fra noget langt større, men valgte at købe en sofa og et bord der passer til boligen. Bordet er med udtræk, og vi har faktisk siddet 12 her til familietræf. Depotrummet er rigtig godt, og de høje vinduer i stuen og direkte udgang til altanen giver et godt lysindfald. Og så elsker børnebørnene at komme med over i fælleshuset og tumle.

Hverdagen er dejlig, og vi er gode til at hjælpe hinanden og også til at fejre. F.eks. sommerfesten var simpelthen fantastisk. Vi var rigtig mange, og stemningen var så god. Jeg tænker tit på, hvor heldig jeg er…

 

Birthe Toftegaard
Beboer i Plushusene i Ballerup

Vi havde ledt og kigget på meget nybyggeri i mange år for at finde vores næste bolig. Vi savnede et fællesskab med naboer og var trætte af at passe stort hus og have. Nu har vi en meget mindre bolig, som stadig er ”på jorden” med terrasse. Den er vildt hyggelig, og det tager ingen tid at gøre rent. Vi har så mere tid til vores båd og til samvær med naboerne og familien. Vores 3 børnebørn har nærmest levet på legepladsen, når de har været på besøg, og vi har naturen så tæt på, at vi uden planlægning kan komme på tur. Mens min mand er meget social, er mit behov efter en arbejdsdag med mennesker ikke helt så stort. Også der passer Plushusene perfekt, da vi kan deltage efter hvert vores behov. Vi kan se os blive boende i Plushusene – også når vi begge går på pension.

 

Linette og Robert Rother
Beboere i Plushusene i Køge Nord