fbpx Skip to main content

Fællesfaciliteter

Vi har arbejdet meget på at få de optimale rammer til at udvikle det gode naboskab.

Rammer, hvor møder sker helt naturligt,
samt rum med funktioner hvori
planlagte aktiviteter kan foregå.

Fællesskabet hjælpes på vej af Plushusenes vært…

De attraktive fællesfaciliteter ude som inde

 

Det absolutte samlingspunkt er det store fælleshus, som er på ca. 650 m2. Her er plads til at mødes på kryds og tværs. Til en kop kaffe i loungen, ved byttebogcentralen, til yoga , til kortspil, fællesspisning eller kreative sysler i atelieret.

Fælleshusets stueplan

 

Når man kommer ind i fælleshuset, møder man som det første den åbne opgang til første sal og de mere praktiske rum som garderobe og toiletter.

I stueplan finder man spisesalen, hvor der er plads til 80 spisende på samme tid. Tilknyttet er et produktionskøkken, som beboerne uddannes i brugen af. Spisesalen og køkkenet  danner grundlag for en af de helt vigtige elementer i vores fællesskab nemlig fællesspisningen.

 

Overfor spisesalen ligger den første gode mulighed for fysisk udfoldelse. Her finder I boldspilsrummet med basket-kurv, hockey mål, bordtennisbord og i det hele taget mulighed for rigtig at boltre sig. Boldspilsrummet kan også bruges som bio eller til i fællesskab at opleve Danmark banke Tyskland i fodbold.

Er cyklen gået i stykker, skal der laves en fuglekasse eller en gokart, så står værkstedet klar med de rigtige remedier, det er også her, at I vil finde meget af vores deleværktøj.

 

Desuden finder I i stuen 3 gæsteværelser, så når der kommer besøg, så kan I booke et gæsteværelse til  2-4 personer per værelse, vi sørger for, at det står rengjort og klar, og at der er sengelinned og håndklæder klar til jeres gæster.

Fælleshusets førstesal

 

På første sal indfinder hyggen sig. Her finder I loungen med tekøkken, hvor dagens avis læses over en kop kaffe. Måske ser I nyheder, får et slag kort i kortklubben eller en tiltrængt voksensnak.

Imens kan børnene boltre sig i den tilstødende børnehule, hvor der er spil, bordfodbold, puder og meget mere.

Når der er godt vejr, flytter hyggen måske ud på den store tagterrasse.

Førstesalen indeholder også et fitnessrum med cross-trainere, løbebånd, spinningcykler, lidt vægte mv. -nok til at få sved på panden sammen med naboerne.

 

Når der skal laves pynt til jul eller halloween eller når man har lyst til at være kreativ, så står atelieret til rådighed. Der er plads til staffelier og malerkasser, så det er bare med at komme i gang.

Udover det holder vores vært og vicevært også til på 1. sal

Nogle af de mulige beboeraktiviteter

Yoga

Morgen gåtur

Fodboldkamp

Fællesspisning

Kortklub

Løbeklub

Øltesterne

E-sportklubben

Påskefrokost

Sommerfest

Halloweenfest

Julefest

Sy og strikke

Forme i træ

Male

Spille musik

Yoga

Morgen gåtur

Fodboldkamp

Fællesspisning

Kortklub

Løbeklub

Øltesterne

E-sportklubben

Påskefrokost

Sommerfest

Halloweenfest

Julefest

Sy og strikke

Forme i træ

Male

Spille musik

“Vi elsker tanken om at dyrke nye relationer og nyde hyggeligt samvær med naboerne i hverdagen. Vi har børn og børnebørn, som bor tæt på, så det er også vigtigt for os at have mulighed for, at børnebørnene kan udfolde sig”.

― Beboer i Hedehusene

Omkranset af familieboliger skabes legeområder for de yngste.
På legepladser og kuperede områder er der mulighed for at udfolde sig og få stimuleret sanserne ved at klatre, rutsche, gemme sig og balancere på redskaber.

Til de voksne integreres siddezoner.

På de udendørs fællesarealer etableres nyttehave med højbede. Nyttehaveklubber planter alt efter årsiden. Udbyttet kan høstes og benyttes til fællesspisning.

I samme del af det fælles uderum etableres et orangeri.

I Plushusenes grønne uderum bor vi ikke bare sammen – vi lever sammen

― Mette Skjold, Partner SLA Landskabsarkitekter