Skip to main content

Området

Området, som Plushusene etableres på, er beliggende ved Sømosen i området Sømose Hegn – en slags “baghave” til DTU Campus. Sømosen er et naturskønt område med et rigt plante- og dyreliv på grænsen mellem Herlev og Ballerup Kommune.

Ballerup har ca. 49.000 indbyggere (2021) og er placeret på grænsen mellem by og land.

Tal fra Danmarks Statistik (2019) viser, at Ballerup er en populær tilflytningskommune. Her findes en cocktail af natur, gode jobmuligheder og god infrastruktur, samtidig med at man stadig er tæt på København.

I Kommunen er der en række idrætsfaciliteter bl.a. en svømmehal, fodboldstadion, en overdækket kunstgræsbane, et atletikstadion, tennisbaner og Ballerup Super Arena. Derudover er der mange tilbud på fritids- og kulturoplevelser som teater, musik, biograf, bibliotek, museum, et rigt og varieret foreningsliv samt indkøbsmuligheder og spisesteder.

Plushusene er etableret som del af en helhedsplan for området ved Sømosen, som har til hensigt at skabe et miljø, hvor fællesskab er i fokus. Med en blanding af studieboliger tæt på Campus og Plushusene bofællesskabet på tværs af generationer, som tilpasser sig de eksisterende skovhegn mellem DTU og Sømosen, opnås et miljø hvor blandede brugergrupper mødes. DTU´s studiemiljø og områdets rekreative kvaliteter bindes sammen af stier, mødesteder og nye forbindelser i området.

Tæt på

gode indkøbsmuligheder

skole, pasningstilbud, uddannelsessteder

bus stop og stationer

lokale og regionale stisystemer

natur

fritids- og kulturtilbud

Naturskønne omgivelser

 

Sømosen er et naturskønt område. I raskt tempo kan man gå en dejlig tur rundt om mosen på ca. 20 minutter. Rundt om Sømosen er der stier som benyttes flittigt til gå -, løbe – og cykelture.

Ikke langt fra Sømose Hegn og Plushusene ligger flere naturskønne områder blandt andet Egebjergene, som er en del af Hareskovene. Midt i skoven ligger et aktivitetsområde med bålsteder, legetræer for børn og en afmærket motionsrute på 1,2 km. På ruten er der opstillet en række forhindringer, som udfordrer kondi, styrke og balance. Egebjergene har også et sø- og moseområde.

Midt i Ballerup finder du også Pederstrup landsby. Her ligger bl.a. Grantoftegaard, som tilbyder en mangfoldighed af aktiviteter for naturelskere i alle aldre. Du kan f.eks. besøge dyrene i staldene og på markerne, snuppe en frokost hos den økologiske gårdcafé eller måske få en tur i området med hestevognen.

Læs om de mange naturområder i Ballerup Kommune

Gode pendlermuligheder

 

Fra Plushusene er der en kort tur på cykel til både Ballerup og Herlev station. Herfra nås f.eks. København H på en halv time. Både ring 4 og Helsingørmotorvejen nås på kort tid.

Skovlunde og Malmparken S-station ligger ligeledes i kort afstand fra bebyggelsen, og der er bus stop i gåafstand fra boligerne.

De mange stier i området bruges flittigt til at cykle til og fra arbejde.

Dagligvareindkøb og shopping

 

Fra Plushusene er indkøbsmuligheder tæt på for eksempel i Lautrup Centret, langs Ballerup Byvej, i Ballerup Centret og på gågaden, i Skovlunde Centret og i Big Shopping Herlev – hvis da turen ikke skal gå til København med de mange fristelser.

Skole, daginstitution og uddannelsessteder

 

I kort afstand fra Plushusene findes vuggestuer, børnehaver, skoler og flere forskellige ungdomsuddannelser.

Læs om folkeskolerne i distriktet
Læs om friskolen Thomasskolen
Læs om dagtilbud
Læs om ungdomsuddannelser i Ballerup

Faciliteter til bevægelse og sport på alle niveauer

 

I området er der et mangfoldigt udbud af  idrætsfaciliteter bl.a. en svømmehal, fodboldstadion, en overdækket kunstgræsbane, et atletikstadion, tennisbaner og Ballerup Super Arena, som er en sports- og koncertarena, hvor der blandt andet findes en unik cykelbane.

Få kilometer fra bebyggelsen finder man også golfklubber.