01. Parkering og el-ladestandere
Har du el-bil, vil der være flere ladestandere på vores p-pladser.
I bebyggelsen er der lagt vægt på grønne, bilfrie gårdrum til ophold, afslapning, leg, bevægelse og hygge. Parkeringspladserne er samlet i områder udenfor de grønne gårdrum i kort afstand til boligerne. Det er ikke muligt at få en fast p-plads. Der er 1 p-plads pr. bolig + en række gæsteparkeringspladser.
02. Boligen
Boligen er umøbleret, Der er køkken, bad og fuld hårde hvidevare-pakke i boligen. De på plantegningen indtegnede skabe står i boligen ved indflytning.
Ja, der er installeret en opvaskemaskine i hver bolig.
En boligs areal angives typisk som det samlede bruttoareal (BBR), hvilket er inklusiv ydre vægge og i nogle tilfælde trapper. På vores plantegninger er arealet angivet som cirka kvadratmeter på de enkelte værelser. Dette mål er det såkaldte gulvareal – altså den plads der er til rådighed for møbler og inventar. To boliger med samme gulvareal kan have forskelligt bruttoareal – f.eks. ved gavlhus med flere vægge.
Du har som beboer mulighed for at foretage ændringer i din bolig dog ikke f.eks. fjerne/opbygge vægge. Der skal ansøges om ændringerne, inden du går i gang, og boligen skal reetableres ved fraflytning.
Nej, der er installeret følgende hårde hvidevarer i din bolig: Indbygningskogeplade med induktion, indbygningsovn med pyrolysefunktion, emhætte, køle-fryseskab, opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler.
03. Forbrug - el, varme, vand og Energifællesskab
For husstande med adresse på Solvognen gælder mht strøm:
Her er et Energifællesskab (solpaneler på tagflader), som består af en bygning med flere boliger på samme matrikel med fælles indkøb af el og fælles solceller. Der er kollektiv elforsyning, hvor hver bolig har en bimåler, og man afregner sin el-udgift i fællesskab.
Energifællesskabets overordnede formål er at skaffe beboerne besparelser og mere grøn strøm.
Alle solcelletagene er dimensioneret til forventeligt at levere omkring 40% af beboernes strøm-forbrug hen over et år. Dog afhænger det naturligvis af forbrug, tiden for forbruget og naturligvis også hvor meget solcellestrøm, der bliver produceret, når du har forbrug. Mængden af solceller er sat efter solretning, antal og størrelse på boliger i den pågældende bygning.
Elforbrugsregnskabet beregnes ud fra bimålernes forbrugstal få dage inde i den efterfølgende måned, så man altid kan følge med i sit forbrug. Hver time fordeler en demokratisk delings algoritme den producerede strøm fra de fælles solceller ligeligt mellem alt forbrug i energifællesskabet.
Er der stadig overskudsstrøm til rådighed, så fordeles den også ligeligt til de forbrugere, som ikke blev ‘mættet’ i første fordeling. Det sker ved, at Enyday aflæser el-måleren, hvorefter fordelings software beregner hver forbrugers anvendelse af solcellestrøm og købestrøm for hver time.
Eksempel:
I en time er der en solcelle produktion på 10 kWh på en bygning med fem lejemål.
I loop 1 har alle fem lejemål som udgangspunkt 2 kWh hver til rådighed i den pågældende time.
2 af lejemålene forbruger mere end 2 kWh, mens 3 lejemål kun forbruger 1 kWh.
I loop 2 fordeles de resterende 3 kWh fra solcellerne til de 2 lejemål, som brugte mere end 2 kWh. Her er der som udgangspunkt 1,5 kWh til rådighed til hver lejemål.
Det ene lejemål brugte yderligere 1,5 kWh fra solcellerne og fik altså mætte hele sit elforbrug med solcellestrøm på 3,5 kWh. Mens det andet lejemål brugte 5 kWh og der måtte tilkøbes el fra elnettet, altså de 1,5 kWh.
Elregningen afregnes så via huslejeopkrævningen den efterfølgende måned.
For husstande med adresse på Solvognen gælder mht vand og varme:
For vand og varme opkræves et månedligt acontobeløb. Forbrugsregnskabet herfor udarbejdes i starten af et nyt kalenderår.
For husstande med adresse på Kærulven gælder:
Hver bolig har hovedmåler installeret. Du afregner som beboer direkte med leverandør af el, varme og vand.
Det er ikke muligt at indgå i Energifællesskabet.
Bebyggelsen opvarmes via fjernvarme.
04. Terrasse og altan
Som udgangspunkt må der ikke opsættes markiser eller anden fastmonteret overdækning. Vil der på sigt være et stort ønske om montering af markiser blandt beboerne, vil ønsket kunne tages op af beboerrepræsentationen.
Der er beplantning mellem terrasserne, som Plushusenes ejendomservice er ansvarlig for at vedligeholde. Plantning af egen hæk eller opsætning af eget hegn er derfor ikke en mulighed. Har du brug for at opsætte et mindre trådhegn for at holde din hund inde på din terrasse, vil dette være muligt. Spørg os til råds før opsætning.
Det er tilladt at have krukker og plantekasser på terrassen. De åbne haver må ikke ændres.
05. Husdyr
Det er tilladt at have ét husdyr op til max. 15 kg. pr. lejemål, såfremt dette ikke er til gene for de andre beboere. Husdyr omfatter hund, kat, fugl, kanin, hamster og marsvin. Bemærk, at der skal søges husdyrtilladelse hos Plushusene, inden du flytter ind, eller anskaffer dig et husdyr.
06. Rygning
Tobaksrygning og enhver anden form for rygning er ikke tilladt i boligerne, fælleshuset, orangeri/væksthus.
07. TV, internet, antenne og parabol
Du kan frit vælge en anden udbyder end YouSee. Vær blot opmærksom på, at du selv bærer evt. omkostninger i den forbindelse.
Når du flytter ind, er der etableret internetforbindelse med TV-pakke hos YouSee. Det er gratis for dig den første måned. Du vælger selv, om du ønsker at aktivere denne service, og om du vil fortsætte med løsningen derefter. Ønsker du en anden løsning, sørger du selv for det praktiske.