Nyt fra Plushusene

Pressemeddelelse

19.12.2019:

 

Plushusene melder sig ind i Folkebevægelsen mod Ensomhed

Stadigt flere danskere oplever, at deres sociale behov ikke opfyldes med forringet livskvalitet eller sågar sygdom til følge. Folkebevægelsen mod Ensomhed estimerer ud fra regionale sundhedsprofiler, at ca. 350.000 danskere over 16 år ofte føler sig ensomme.  Et af målene for bofællesskabskonceptet Plushusene er, at beboerne skal føle, at deres livskvalitet er forbedret efter et år i bofællesskabet. Det nye samarbejde og netværk skal fremme og forbedre tiltag, der styrker de sociale relationer og bekæmper ensomhed.

Majken Lundberg, koordinator i Folkebevægelsen mod Ensomhed, udtaler:
”Over 80 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er gået med os i kampen mod ensomhed. Det er med stor fornøjelse, at vi byder Plushusene, som den første private boligudvikler, velkommen i Folkebevægelsen mod Ensomhed”.

CEO i Plushusene, Martin Kring, udtaler:
”Det er et helt naturligt skridt for os at blive medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, som gør noget ved et vigtigt samfundsmæssigt tema. Et af de bærende elementer i Plushusenes bofællesskaber er det tætte naboskab med øget livskvalitet og livsglæde til følge, og vi glæder os til at kunne skabe nye tiltag i samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed samt løbende forbedre vores produkt gennem den læring, som vi kan tage med fra det stærke netværk i Folkebevægelsen mod Ensomhed”.  

Plushusene-konceptet er baseret på de bedste komponenter fra de traditionelle bofællesskaber i kombination med nutidens behov inden for co-living. Boliger, fællesfaciliteter og lokationer rettet mod et beboermix af børnefamilier og aktive voksne 55+-. Et af målene er, at beboerne skal føle, at deres livskvalitet er forbedret efter et år i bofællesskabet. Det skal ses i bred forstand – ved at have tid og mulighed til det der er vigtigt for den enkelte. Tryghed, gode relationer, bevægelse, frisk luft og at være tæt på den hjælpende hånd i hverdagen er nogle af målepunkterne. Hvert bofællesskab har en fasttilknyttet vært, som udvikler og organiserer aktiviteter, der matcher beboernes interesser.

Et af Folkebevægelsen mod Ensomheds initiativer er kampagnen ”Danmark spiser sammen”. At fællesspisning er samvær, hvor fællesskabet styrkes og nye skabes, er også helt i Plushusenes ånd.
CEO i Plushusene, Martin Kring, udtaler:

”I Plushusene er der fællesspisning på programmet 4-5 gange om ugen. Som frivilligt og brugerbetalt tilbud til beboerne. Her deles sund mad, historier, grin og af-og-til en køkkentjans med naboerne. Studier viser, at det gør godt for både krop og sjæl, da hjernen frigiver endorfiner, hvilket giver lykkefølelse. Beboerne i Plushusene  vil også have mulighed for at invitere gæster med. Det kunne være mennesker i nabolaget, som trænger til selskab.”

Om Plushusene

Plushusene, som er ejet af CASA Group og NREP, forventer at opføre mindst 10 større ejendomskomplekser i Danmark med i alt ca. 2000 boliger. Ejendommene vil fortrinsvis bestå af rækkehuse, lejligheder og attraktive fællesfaciliteter. De vil blive placeret i naturskønne omgivelser i udkanten af større byer og blive bygget af bæredygtige materialer og med fokus på beboerne. Det første site opføres i Hedehusene, hvor boligerne står klar fra efteråret 2020.

 

For yderligere information kontakt:

Dorthe Paradowski, Marketing Manager i Plushusene, dp@plushusene.dk, 23984162.

Læs om Folkebevægelsen mod Ensomhed

Plushusene er en del af

Folkebevægelsen mod Ensomhed